Voor een goed en persoonlijk afscheid

Uitvaartondernemer kiezen Maastricht

In Maastricht zijn diverse uitvaartondernemers actief. Er is dus heel wat te kiezen voor nabestaanden, maar waar let je op als je een uitvaartondernemer kiest?

Bij de keuze van de uitvaartondernemer is het belangrijk om te kijken of de uitvaartondernemer transparant is over de kosten van de uitvaart. Elke uitvaartondernemer mag namelijk zelf zijn tarieven bepalen. De ene uitvaartondernemer in Maastricht kan wel vele duizenden euro’s duurder zijn dan een andere uitvaartondernemer die genoegen neemt met veel minder marge.

Bel voor vrijblijvende informatie of het regelen van een uitvaart met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

De reden dat de tarieven sterk verschillen zit hem onder andere in het feit of het gaat om een uitvaartbedrijf dat al tientallen jaren actief is of een relatief jonger uitvaartbedrijf dat veel meer is meegegaan met de wensen en eisen van deze tijd. Vroeger werd er eigenlijk niet gepraat over de tarieven en was het bijna normaal dat een standaard uitvaart zo’n 8.000 euro kostte. Die tarieven worden door onder andere de grote uitvaartondernemingen nog steeds gehanteerd. Wie even goed onderzoek doet online zal al snel zien dat eenzelfde uitvaart, van dezelfde kwaliteit (of zelfs beter) duizenden euro’s goedkoper verzorgd kan worden. Zo kost een compleet verzorgde uitvaart, met rouwbezoek, gebruik aula en koffiekamer bij Top Uitvaarten vanaf 4.750 euro.

Wat doet een uitvaartondernemer

Een goede uitvaartondernemer ondersteunt, inspireert en ontzorgt families in de dagen tussen het overlijden en op de dag van de uitvaart. Een goede uitvaartondernemer luistert naar de nabestaanden en kan ze daardoor informeren over wat er allemaal mogelijk is om een uitvaart helemaal naar eigen smaak en wens in te vullen. Een goed afscheid is namelijk iets heel persoonlijks en niet een uitvaart die volgens een standaard draaiboek elke keer weer wordt herhaald.

De uitvaartverzorger regelt de afspraken voor de verzorging, opbaring, het rouwvervoer, de begrafenis en de crematie. Ook zorgt de uitvaartverzorger doorgaans dat de aangifte van overlijden wordt gedaan, tenzij de familie dat liever zelf wil doen.

Een goede uitvaartverzorger zorgt ervoor dat de familie aan de hand van hun wensen een kostenbegroting ontvangt. Op die manier is er vooraf duidelijkheid over wat de kosten zijn en kunnen de nabestaanden indien nodig aanpassingen doen zodat de uitvaart binnen het beschikbare budget blijft.

Uitvaartverzekering maar toch zelf uitvaartondernemer kiezen

Als een overledene een uitvaartverzekering heeft (natura of kapitaal) zal de uitvaartverzekeraar doorgaans proberen om de uitvaart zelf te mogen verzorgen. Er wordt dan vaak aan nabestaanden verteld dat deze verzekeraar de uitvaart ‘goedkoop’ kan verzorgen omdat er door de grote van het bedrijf sprake is van inkoopvoordeel. Maar wie de tarieven van de grote verzekeraars vergelijkt met andere uitvaartverzorgers zal snel ontdekken dat de uitvaartondernemer van eigen keuze veel lagere tarieven hanteert.

Ook als er sprake is van een naturapolis (een verzekering waarbij de overledene is verzekerd van een pakket aan diensten/producten) is het vaak voordeliger om de uitvaart te laten verzorgen door een uitvaartondernemer van eigen keuze. Want ook bij deze verzekeringen moet men vaak veel bijbetalen.

Wil je meer informatie bel dan gerust en vrijblijvend met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 088 - 605 1206

Overlijden in regio Maastricht melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206