Voor een goed en persoonlijk afscheid

Eenzame uitvaart

Een eenzame uitvaart is een uitvaart die door de gemeente Maastricht wordt verzorgd voor een Maastrichtenaar die niemand naliet die zijn uitvaart kon of wilde regelen. Jaarlijks gaat het om een slechts een paar eenzame uitvaarten in Maastricht.

Als de overledene zelf geen geld of iets van waarde heeft nagelaten zijn de kosten voor de uitvaart voor rekening van de gemeente. Maar als er directe nabestaanden zijn (bijvoorbeeld ouders, broers, zussen of kinderen) dan zal de gemeente de kosten doorgaans op hen verhalen. Mensen die door onenigheid de uitvaart van een directe dierbare niet willen verzorgen kunnen doorgaans toch beter kiezen om zelf een budgetcrematie te regelen. Een eenvoudige budgetcrematie kan al worden verzorgd vanaf 1.875 euro en dat is al snel honderden euro’s goedkoper dan de rekening van een gemeentelijke uitvaart. Kijk voor meer informatie op www.budgetcrematie.nl.

Wanneer de gemeente de uitvaart regelt zal het doorgaans gaan om een sobere uitvaart. Men zal kijken of de overledene iets van wensen heeft nagelaten voor zijn of haar uitvaart. Het gaat dan vooral om de voorkeur om te worden begraven of gecremeerd. Als deze wens niet bekend is kiest de gemeente zelf of het een begrafenis (in een algemeen graf) of crematie wordt.

Overlijden in regio Maastricht melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206